Profiel Jan Gjaltema

Jan is een ervaren consultant en manager, met meer dan 20 jaar ervaring in omgevingen waarin business en ICT elkaar raken. Hij heeft als consultant voor de top van het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid opdrachten verricht. Daarnaast heeft Jan van 2001 tot 2012 met toenemende verantwoordelijkheid een van Nederlands’ vooraanstaande internetbureau’s (mede) geleid.
Tijdens en vlak na zijn studie voltrok zich de internet-revolutie, plotseling was de (digitale) wereld binnen handbereik. Zakelijke en ook sociale en maatschappelijke processen zijn volledig op zijn kop gezet. We hebben sindsdien van alles meegemaakt, inclusief de zeepbel en het‘knappen’ daarvan. Jan heeft gedurende deze periode bedrijven mede mogen opbouwen en ze door moeilijke tijden geloodst.
Als nuchtere Groninger, opgegroeid in de zilte lucht van de Waddenzee beziet Jan zijn vak en passie voor digitalisering door een kritische bril. Geen techniek om de techniek of hype om de hype. Uiteindelijk gaat het om mensen, mensen die leven of werken met ‘on-line’ hulpmiddelen. Volgens hem dient dit het start en eindpunt zijn: hoe help ik deze mens om succesvoller te werken en prettiger te leven.
Jan maakt er zijn werk van bedrijven en organisaties te helpen klanten en medewerkers beter van dienst te zijn; door slimmer te organiseren, door samen voortdurend te verbeteren en te innoveren en creativiteit te (blijven) stimuleren. De inzet van slimme ‘on-line’ toepassingen helpt hierbij.

Bel Jan voor meer informatie: 06 5114 7070